dissabte, 11 de juliol del 2015

The Other Side, A Pink Floyd Live Experience, triomfa a Menorca amb “Shine on tour 2015”

Si bé l'1 de desembre de 2012 Shanti Gordi i la seva banda ens van oferir un concert espectacular i vibrant, el passat 4 de juliol van fer-nos viure, veure i sentir un espectacle absolutament apassionant amb tota la força del rock simfònic i psicodèlic de Pink Floyd.


El Teatre Principal de Maó va acollir el concert central d’un total de quaranta de la gira “Shine on tour 2015”, que el grup porta per tot el país amb un èxit considerable, i que també exportarà a Portugal —com a inici d’una sèrie internacional— a l’octubre.


La meva entrada al concert
L’espectacle és un homenatge a l’album de l’emblemàtica banda britànica, Wish you where here, que enguany fa 40 anys de la seva publicació.
The Other Side va oferir tres hores maratonianes pinkfloydianes a un públic completament entregat. L’actuació s’encetà amb els temes del disc homenatjat, concretament amb el suggerent Shine on you crazy diamond, acompanyat d’un joc d’efectes lumínics i audiovisuals que introdueixen totalment l’espectador dins l’escena i no l’amollen fins al final. A continuació van donar pas a l’espectacular Wellcome to the Machine, Have a cigar, per seguir amb el tema que dona nom al disc, Wish you where here i la segona part de Shine on you crazy diamond.


L'album "Wish you were here"
Tanmateix el concert va ser molt més que tot açò, donant pas a temes triats curosament de l’extensa discografia de Pink Floyd, com els àlbums The Dark Side of the Mon o Animals, amb la projecció simultània d’escenes de la pel·lícula de dibuixos animats La rebel·lió dels animals (Animal Farm), basada en la novel·la de George Orwell (per mi una de les millors interpretacions).


El final apoteòsic va venir de la mà d’una selecció de temes del gran èxit de la banda, The Wall, d’entre els quals vam poder sentir els emblemàtics Mother, Hey you, Young Lust, Comfortably Numb, o Another brick in the wall, amb l’actuació inesperada i estel·lar d’un cor infantil, desafiant:



We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.


Apoteòsic -músic i actor- Pedro S. Tuomala a "The Wall"
Ens hem de felicitar de comptar amb uns músics menorquins d’alt nivell que, a través d’una actuació impecable, ens transporten a l’univers floydià, basat en un estil virtuós i en l’experimentació musical i audiovisual. Començant per l’alma mater del projecte, Shanti Gordi (veu i teclats), Pedro S. Tuomala (veu i guitarres), Simó Bosch (guitarra solista), Toni Genestar (bateria), Wis Gener (baix), Litus Arguimbau (saxo); i les veus femenines d’Eva Pons i Clara Gorrias.


Pink Floyd és, sens dubte, un dels grups més influents de la música moderna. Diverses generacions hem gaudit amb el seu rock experimental, primerament amb discs de vinil i cassettes, que intercanviàvem amb els amics, i posteriorment amb CD i DVD. Quan m’hi vaig iniciar, no m’hauria pensat mai d’assistir a un espectacle en directe tan al·lucinant com aquest.
Molt d’exit i llarga vida a The Other Side!
(Un agraïment especial a Joan Sánchez Tuomala per la cessió de les fotos del concert).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada